Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Učitelia z Handlovej budú zajtra protestovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HANDLOVÁ - Protestné zhromaždenie sa uskutoční 30. novembra o 16.00 h na Námestí Baníkov v Handlovej a organizátori štrajku predpokladajú účasť 100 ľudí.

Ako informovala hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová, do protestného zhromaždenia sa zapoja učitelia zo všetkých základných, oboch stredných a materskej školy. "Protestu sa zúčastní aj centrum voľného času," doplnila Paulínyová. Učitelia sa na protestnom zhromaždení dohodli 28. novembra na rokovaniach štrajkových výborov škôl.

Zamestnanci gymnázií v Bratislave vyzývajú pokračovať v štrajku

Zamestnanci šiestich bratislavských gymnázií vyzývajú všetkých nespokojných pedagogických i nepedagogických zamestnancov na Slovensku, aby sa do štrajku znovu zapojili a svoj nesúhlas vyjadrili na organizovaných stretnutiach. Pracovníci gymnázií sa necítia byť zaviazaní rozhodnutím vedenia školských odborov o prerušení štrajku a preto sa rozhodli v časovo neobmedzenom štrajku pokračovať.

Pod túto spoločnú výzvu sa podpísalo Gymnázium Bilíkova, Gymnázium Metodova, Gymnázium Jána Papánka, Vazovova, Gymnázium na Ul. Ladislava Sáru aj Športové gymnázium Ostredkova. Podporuje ich aj Spojená škola Novohradská, na ktorej ešte rokujú, informoval šéf odborovej organizácie na Gymnáziu L. Sáru Slavomír Drahoš.

Prvé organizované stretnutie pedagogických i nepedagogických zamestnancov sa uskutoční v piatok 30. novembra o 10:00 pred Úradom vlády SR v Bratislave. "Uvítame podporu verejnosti, pretože ide o budúcnosť celého školstva," vyzývajú gymnáziá. V spoločnom stanovisku uvádzajú, že sa necítia byť viazané rozhodnutím vedenia školských odborov o prerušení štrajku.

Zamestnanci bratislavských gymnázií sa cítia byť "zneužití" vedením Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy. "Prerušením neobmedzeného štrajku bez splnenia základných požiadaviek, pre ktoré sme sa zriekli našej mzdy, diskvalifikoval našu podporu a pred očami našich žiakov, rodičov a celej verejnosti znevážil učiteľský stav," píšu zamestnanci gymnázií vo výzve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu