BRATISLAVA - Spoločnosť Hyza si po pondelňajšom náleze salmonely v 16 vzorkách mrazenej kuracej zmesi na fašírky v považskobystrickej predajni spoločnosti CBA stále stojí za kvalitou a pôvodom svojich výrobkov.
Ako ďalej informoval marketingový riaditeľ Hyzy Mikuláš Šranko, momentálne prebiehajú ďalšie testy dotknutej šarže v spolupráci so Štátnou veterinárnou a potravinovou správou (ŠVPS). "Celú situáciu preverujeme, zisťujeme tiež, či nemohol byť pri manipulácii s výrobkom porušený teplotný reťazec mimo firmy," uviedol Šranko. Následne zdôraznil, že bezpečnosť výrobkov je pod neustálou veterinárnou kontrolou. Po zistení príčiny kontaminácie mäsa má podľa Šranka Hyza v úmysle sprísniť bezpečnostné procesy ešte viac, ako to prikazuje zákon.
Viceprezident spoločnosti CBA Slovakia Vladimír Kocúrek taktiež vylúčil možnosť, že predajňa porušila teplotný reťazec. "Sme slovenskí obchodníci a plne dôverujeme výrobným spoločnostiam, že ich produkcia prichádza na naše pulty v 100% kvalite, zvlášť u výrobkov, kde úradný rozbor je jedinou možnosťou, ako pripadnú prítomnosť cudzorodých látok zistiť," povedal Kocúrek. Preto bude podľa jeho slov CBA od Hyzy žiadať vysvetlenie celej situácie, keďže zásobovanie prebieha bez distribútora priamo od výrobcu. Zároveň Kocúrek tvrdí, že CBA už prijala opatrenia, aby dokázala rýchlejšie a razantnejšie reagovať na podobné zistenia.