Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Žena (26) prežila nočnú moru: Cestovala domov Uberom, keď si vodič rozopol nohavice a... Otrasná dohra

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TikTok/taylapimlott/Profimedia)

ADELAIDE – Tayla Pimlottová sa zaprisahala, že už nikdy nevyužije služby spoločnosti Uber. Po jej poslednej jazde zostala nespokojná a dokonca obvinila aj vodiča z hrôzostrašného incidentu. Jej príbeh je obrovským varovaním pre ostatné ženy.

Deň Tayly Pimlottovej sa začal ako každý iný, no skončil sa tým, že sa bála o svoj život na zadnom sedadle Uberu. Po dlhom pracovnom dni sa chcela rýchlo a pokojne dostať domov, a preto sa rozhodla pre túto službu. V priebehu niekoľkých minút však prežila hotovú nočnú moru. 26-ročná žena absolvovala krátku cestu do predmestia Campbelltownu v austrálskom Adelaide, keď ju na zadnom sedadle niečo zaujalo a prinútilo ju zdvihnúť zrak od telefónu. Ohromená tvrdila, že jej vodič sa za volantom zrejme uspokojoval. „Jasne som videla, že mal penis vonku a masturboval,“ povedala pre portál Yahoo News.

V zlomku sekundy prebehlo Tayle hlavou veľa myšlienok. Spomenula si, ako uvažovala o tom, že zavolá na políciu, zakričí na vodiča alebo nejako vystúpi z idúceho vozidla. Dokonca priznala, že v hlave počula hlások, ktorý jej hovoril, že reaguje prehnane. Keď sa muž vzdialený necelý meter údajne stále uspokojoval, vyvolalo to v nej pocit znásilnenia. Prevážila však myšlienka, ktorá bola najnaliehavejšia – musela uprednostniť svoju bezpečnosť. Kontaktovala svoju mamu a priateľa a podarilo sa jej zachytiť zábery muža v nádeji, že ich bude môcť použiť ako dôkaz pre políciu, pretože ak by to nahlásila bez dôkazu, bola by to situácia „slovo proti slovu“. Mame poslala správu: „Som asi 10 minút od domu a potrebujem, aby si na mňa čakala vonku. Som v Ubere a vodič má vonku penis.“ Dokonca jej zaslala aj odkaz, prostredníctvom ktorého mohla Taylina mama sledovať polohu auta.

„Jedna moja časť si pomyslela: bože, mohla by som zomrieť, mohla by som byť znásilnená, tento muž by sa ma mohol dotknúť. Mozog mi zastal a srdce mi búšilo... Skamenela som,“ uviedla ďalej. Tayla sa rozhodla, že najlepšou možnosťou bude predstierať, že si nevšimla, čo sa deje. Obávala sa, že v opačnom prípade vodiča nahnevá a podnikne násilnejšie kroky. Keď auto dorazilo pred dom, kde ju čakala mama, musela požiadať vodiča, aby odomkol dvere. „Otočil sa, pozrel na mňa a tým najstrašidelnejším hlasom, aký som kedy počula, povedal: ‚Ďakujem pekne‘,“ prezradila. V úplnom zdesení odpovedala: „Nemáte za čo“ a vybehla z auta. „Cítila som, že keby som okolo toho urobila veľký rozruch, ešte viac by som sa ohrozila. Musela som byť zdvorilá. Cítila som sa zahanbená,“ uviedla Tayla a dodala, že incident sa odohral v októbri minulého roku. 

Žena (26) prežila nočnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Uber Tayle odmietol poskytnúť informácie

Spoločnosť Uber bola o incidente informovaná a Tayla ich vyzvala, aby vodiča vyhodili. Zástupcovia spoločnosti jej však povedali, že v záujme ochrany súkromia vodiča jej neoznámia, či sa tak stane alebo nie. „Na základe závažnosti hlásenia môžem potvrdiť, že boli prijaté príslušné opatrenia,“ stálo v správe, ktorú Tayla dostala od spoločnosti Uber, pričom neuviedla žiadne ďalšie podrobnosti o ich vyšetrovaní. Nahlásila to polícii, ktorá podľa nej muža ešte v ten istý večer zatkla. Neskôr však bol prepustený na kauciu. Dostal zákaz navštevovať jej bydlisko a pracovisko, ale incident má na Taylu stále hlboký dopad. „Myslela som si, že som v poriadku. Ale potom som si uvedomila, čo sa mi všetko mohlo stať,“ povedala. „Už nikdy nepoužijem Uber,“ dodala.

Spoločnosť tvrdí, že s vodičom napokon prerušili spoluprácu. Vo vyhlásení poskytnutom Yahoo News hovorca Uberu odsúdil údajné konanie vodiča. „To, čo bolo oznámené, nemá miesto v komunite Uber ani nikde inde,“ uviedol hovorca. „Hneď, ako sme boli o tejto správe informovaní, partnerskému vodičovi sme okamžite a natrvalo odstránili prístup do aplikácie. Naďalej pracujeme na vytváraní špičkových technológií a funkcií, ktoré pomáhajú zvyšovať bezpečnosť cestujúcich a vodičov-partnerov v aplikácii,“ dodal.

Viac o téme: TaxiMasturbovanieUber
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu