Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Lekárku šokoval prípad pacientky: V oku mala vyše dvadsať kontaktných šošoviek! Hrôzostrašné VIDEO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA – Nemenovaná pacientka zašla za doktorkou Katerinou Kurteevou a sťažovala sa na nepríjemný pocit v oku. Lekárka bola odhodlaná nájsť zdroj bolesti. Keď však zistila, čo je za tým, takmer onemela. Takéto niečo ešte nevidela.

Spať v kontaktných šošovkách je naozaj zlý nápad. Nemenovaná pacientka sa o tom presvedčila na vlastnej koži. Doktorka Katerina Kurteeva sa v príspevku na Instagrame podelila o zvláštnu príhodu, pri ktorej musela pacientke z oka vybrať viac ako 20 kontaktných šošoviek. Žena prišla za lekárkou kvôli nepríjemnému pocitu v oku. Keď lekárka pátrala po príčine bolesti, v pacientkinom oku našla celkom 23 jednotlivých kontaktných šošoviek. K záberom napísala: „Nespite v kontaktných šošovkách.“ Lekárka divákom vysvetlila, že pacientka si pred spaním zabúdala vyberať šošovky a stále si nasadzovala nové.

Doktorka Kurteeva neskôr v rozhovore pre Insider priblížila, ako sa jej podarilo identifikovať problém a ako sa jej ich všetky podarilo odstrániť. Povedala: „Za takmer 20 rokov praxe som nič podobné nezažila. Pacientka tomu tiež nemohla uveriť a spýtala sa, či som si istá počtom, ktorý som napočítala.“ Podľa jej slov mala žena obrovské šťastie, pretože mohla prísť o zrak, poškriabať si rohovku alebo dostať infekciu. „Hoci si nemôžem byť istá, ako sa jej podarilo zabudnúť vyberať tie šošovky, mohlo to byť aj preto, že nosila kontaktné šošovky takmer 30 rokov,“ dodala Kurteeva.

Hoci by ste si mohli myslieť, že to pacientka musela cítiť, doktorka Kurteeva vysvetlila, že tým, že pacientka nosila dlho kontaktné šošovky, jej oči znecitliveli natoľko, že to nevedela rozlíšiť. Mali by ste si vziať z tohto príbehu ponaučenie a ak nechcete prísť o zrak, vyhnite sa spánku v šošovkách.

Viac o téme: OčiPacientkaKontaktné šošovky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu