Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Streľbou na Fica sa zaoberajú už aj českí policajti! Vyhodnocujú príspevky, ktoré schvaľujú útok

Predseda vlády SR Robert Fico
Predseda vlády SR Robert Fico (Zdroj: TASR/František Iván)

PRAHA - Českí policajti vyhodnocujú príspevky na internete týkajúce sa stredajšieho útoku na slovenského premiéra Roberta Fica. Dianie sledujú predovšetkým v súvislosti s množstvom príspevkov, ktoré čin schvaľujú. Polícia to dnes uviedla na sieti X. V stredu policajti napísali, že prípadným rizikám prispôsobili bezpečnostné opatrenia vo vzťahu k chráneným osobám a objektom, zvýšili tiež dohľad pri slovenskom veľvyslanectve v Prahe. Hovorca policajného prezídia David Schön dnes na otázku ČTK ohľadom bezpečnostných opatrení odkázal na stredajšie informácie.

"Sledujeme dianie v online priestore, a to predovšetkým v súvislosti s množstvom príspevkov, ktoré tento čin schvaľujú. Príspevky vyhodnocujeme s ohľadom na prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť. Všetkých vyzývame, aby sa obdobných, hoci napríklad len nevkusných komentárov, zdržali," uviedli dnes policajti.

archívne video

Čakám, kedy sa frustrácia pretaví do vraždy, vyhlásil Fico minulý mesiac (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Fica útočník postrelil po výjazdovom rokovaní vlády v meste Handlová, keď predseda vlády vyšiel medzi občanov. Pravdepodobného páchateľa, 71-ročného muža, polícia zadržala. Podľa posledných informácií je zdravotný stav Fica stabilizovaný, ale vážny, politik podstúpil päťhodinovú operáciu.

Schvaľovania trestného činu sa podľa Trestného zákona dopustí človek, ktorý "verejne schvaľuje spáchaný zločin alebo kto verejne vychvaľuje pre zločin jeho páchateľa". Súdy zaň môžu uložiť až ročné väzenie.

Viac o téme: StreľbaČeskoPolícia Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu