Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Zosuvy pôdy v Indonézii spôsobené záplavami zabili najmenej 28 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/Wolfgang Hasselmann)

JAKARTA - Silný dážď spôsobil v indonézskej provincii Západná Sumatra zosuvy pôdy, v dôsledku ktorých prišlo o život najmenej 28 ľudí. Štyria sú stále nezvestní, uviedli v nedeľu miestne úrady.

Informáciu pre agentúru Reuters potvrdil aj šéf záchranných zložiek v provincii Abdul Malik. Agentúra DPA s odvolaním sa na ten istý zdroj pred tým hlásila 12 obetí.Národný úrad pre zmierňovanie následkov katastrof (BNPB) vydal vyhlásenie, že povodne od sobotného večera spôsobili bahenné záplavy v piatich okresoch kraja Tanah Datar.Národná pátracia a záchranná agentúra (BASARNAS) uviedla, že záplavy a zosuvy pôdy a laháru, čiže zmesi sopečného popola a vody, zasiahli kraje Agam a Tanah Datar, ktoré sa nachádzajú pod aktívnou sopkou Marapi.

Úrad BNPB uviedol, že podľa najnovších informácií záplavy poškodili 84 obytných jednotiek a 16 mostov a dodal, že na miesto už bola vyslaná ťažká mašinéria, ktorá urýchli odpratávanie nánosov a opravu cestnej komunikácie, dodáva Reuters. "Dnes budeme pokračovať v pátraní v oboch krajoch," skonštatoval Malik.Úrady vyslali aj tímy záchranárov a gumové člny, aby pátrali po nezvestných a prepravovali ľudí do evakuačných centier, ktoré miestna vláda zriadila v oboch okresoch.

Viac o téme: ZáplavyZosuv pôdyIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu