Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Česku horí píla, strecha sa prepadla: Škoda je obrovská

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TÁBOR - Škodu päť miliónov korún spôsobil požiar píly v Ratibořiciach na Táborsku, ktorý od dnešného popoludnia likvidujú hasiči. Oheň zasiahol strechu natoľko, že sa prepadla. Vo vnútri píly nikto nebol. Hasiči o požiari informovali na sieti X. Dnes popoludní juhočeskí hasiči vychádzali tiež k niekoľkým požiarom v lesoch.

"Prvotnou úlohou hasičov bolo uchrániť ďalšie budovy a uskladnené drevo. V tejto chvíli je požiar lokalizovaný, čo znamená, že je pod kontrolou. Jednotky sú stále na mieste, pokračujú likvidačné práce, ktoré komplikuje silný vietor, "uviedla hovorkyňa juhomoravských hasičov Vendula Matejů. Oheň zasiahol katr a časť dreva pripraveného na spracovanie.

archívne video

Požiar v Čani (Zdroj: Luboš Pecuch)

Juhočeskí hasiči upozorňujú na súčasnú nebezpečnú kombináciu pre požiar v prírode, ktorú tvoria sucho a vietor. "V priebehu popoludnia a večera sme riešili, alebo stále riešime požiare lesov a lesnej hrabanky pri obciach Čížkrajice, Prísečná, Bohunice a Dobrohošť. Všetky požiare sú zatiaľ bez vzniknutej škody, "uviedla Matejů.

Viac o téme: Strecha HasičiPožiareOheň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu