Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Bosne zadržali 23 osôb: Podozriví sú z napojenia sa na uväzneného drogového baróna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

SARAJEVO - Európsky policajný úrad (Europol) spolu s bezpečnostnými zložkami v Bosne a Hercegovine zadržali 23 osôb, ktoré podozrievajú z napojenia na svetového drogového baróna. Medzi zadržanými sú aj predstavitelia polície. Informuje správa agentúry AP.

Podľa Europolu podozrivých zadržali ešte v pondelok. Na operácii sa podieľali aj americké úrady vrátane Úradu pre boj proti drogám (DEA) i Federálneho vyšetrovacieho úradu USA (FBI). Bezpečnostné zložky prehľadali ich domy aj ďalšie lokality a pri raziách zhabali zbrane, hotovosť, autá a iné dôkazy vrátane šifrovanej telefonickej komunikácie.

archívne video

Česká polícia stíha 14 ľudí kvôli dovážaniu drog zo Slovenska (Zdroj: policie.cz)

Podozrievajú ich z obchodovania s drogami, prania špinavých peňazí a iných trestných činov organizovaného zločinu. "Medzi 23 osobami, ktoré boli zadržané, sú nielen komplici, ale aj skorumpovaní úradníci, ktorí boli identifikovaní ako sprostredkovatelia trestnej činnosti tejto siete," citovala AP z vyhlásenia Europolu.

V ňom sa ďalej uvádza, že všetci zadržaní boli súčasťou užšieho kruhu ľudí okolo drogového bossa, ktorého zatkli v roku 2022 a o rok neskôr odsúdili v Holandsku na sedem rokov vo väzení. Bosnianske úrady predtým zadržali dvoch ľudí a zhabali 55.000 eur v hotovosti, osem strelných zbraní, jedenásť policajných vysielačiek aj dokumenty, ktoré dokazovali pranie špinavých peňazí.

Viac o téme: BarónDrogyEurópsky policajný úrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu