Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

ŠOKUJÚCI prípad! Štvorica ukrajinských školáčok brutálne zmlátila Slovenku (13): Týrali ju päť hodín

(Zdroj: TASR/Christoph Reichwein/dpa, Getty Images)

MEISSEN - Šokujúca brutalita mladých dievčat v Nemecku. Gang štyroch ukrajinských školáčok vo veku 12 až 17 rokov prepadol v parku v saskom Meissene 13-ročnú Slovenku, zatiahol ju do starého domu a tam ju päť hodín týral a bil palicou. Polícia má podozrenie, že si agresorky svoje počínanie nahrávali na mobilný telefón.

Podľa aktuálneho stavu vyšetrovania prepadli tínedžerky svoju obeť v sobotu ráno okolo 9. hodiny v parku Käthe Kollwitz, informuje nemecký denník Bild. Školáčku najskôr oslovili, chytili a potom zatiahli do neďalekého polorozpadnutého domu. Proti takej presile útočníčiek nemala šancu.

Tam ju zviazali a opakovane bili, aj palicou. Ukrajinky ju po piatich hodinách pustili a slovenskej študentke sa podarilo utiecť. Zranená vybehla z budovy a vyhľadala lekárske ošetrenie. Polícia podozrivé dievčatá chytila krátko po tom, čo dostala oznámenie o útoku. Kriminalisti začali vyšetrovanie pre podozrenie z obmedzovania osobnej slobody a nebezpečného ublíženia na zdraví.

Motív útoku nie je zatiaľ jasný

Vyšetrovatelia nespresnili, či útočníčky a obeť chodia do rovnakej školy. Polícia však preveruje, či si dievčatá svoj brutálny útok nenakrútili. "Toto je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania a momentálne sa to skúma," povedal pre denník Bild hovorca polície, ktorý potvrdil, že dievčatám ich smartfóny skonfiškovali. 

V poslednej dobe sa v Nemecku čoraz častejšie opakujú otrasné prípady kriminality mladistvých, v ktorých maloletí páchatelia svoje útoky natáčajú a neskôr dokonca zverejňujú na internete. Podľa nemeckých policajných štatistík z roku 2023 sa minulý rok dramaticky zvýšilo násilie medzi mladými ľuďmi – najmä medzi migrantmi.

Viac o téme: SlovenskaTýranieNemeckoMeissenUkrajinské školáčky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu