Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Atentát odštartoval ďalšiu nenávisť na sociálnych sieťach: NAKA už má na stole 32 ľudí, ktorí sa budú zodpovedať

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Polícia aktuálne v súvislosti so stredajšou streľbou na premiéra Roberta Fica preveruje 32 prípadov, pri ktorých ľudia na internete schvaľovali čin atentátnika. Po štvrtkovom rokovaní Bezpečnostnej rady SR a vlády to oznámil minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Minister vnútra zopakoval, že išlo o politicky motivovaný akt. Na vyšetrovanie atentátu bolo podľa jeho slov uvalené embargo dozorujúcou prokuratúrou. Podľa Šutaja Eštoka strelec nebol členom žiadnej radikálnej skupiny. Konať sa rozhodol po prezidentksých voľbách, s výsledkom ktorých nesúhlasil. Zúčastnil sa viacerých protivládnych protestov vrátane protestu, ktorý bol na výjazdovom rokovaní vlády v trnavskom regiońe. 

"V súvislosti s atentátom na predsedu vlády Slovenskej republiky je jednou z činností Policajného zboru aj monitorovanie online priestoru. V komentároch pod príspevkami o včerajšej udalosti sa objavujú aj také, ktoré schvaľujú trestný čin, a aj také, ktoré šíria nenávisť. Tieto príspevky vyhodnocujeme a v prípade, že budú napĺňať skutkovú podstatu trestného činu alebo priestupku, budeme konať," informovala polícia.

Matúš Šutaj Eštok tiež potvrdil, že strelca, ktorý v stredu ťažko zranil predsedu vlády SR obvinili a zároveň oznámil že všetky rizikové skupiny ľudí budú mať posilnenú ochranu.

Viac o téme: AtentátRobert FicoMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu