Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Koniec známej dvojice: Kotlár ohlásil odluku od Šimkovičovej! Ostré reakcie verných fanúšikov

Martina Šimkovičová Zobraziť galériu (3)
Martina Šimkovičová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Nečakaná rana pre fanúšikov a obrovské prekvapenie. Ministerka kultúry Martina Šimkovičová a splnomocnenec vlády pre prešetrenie pandémie covidu Peter Kotlár idú od seba – teda aspoň čo sa spoločného profilu na sociálnej sieti Facebook týka.

archívne video

Demokraciu nik neohrozuje, vláda a Ministerstvo kultúry napĺňajú svoje sľuby, uviedla Šimkovičová (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Dvojica v minulosti roky spoločne pôsobila v TV Slovan. V tom čase sa pohybovali mimo parlamentu. Po voľbách na jeseň 2023 sa však situácia zmenila. Na kandidátke SNS sa dostali do parlamentu a profesne si polepšili. Martina Šimkovičová sa stala ministerkou kultúry, Peter Kotlár zasadol do parlamentných lavíc a neskôr sa stal vládnym splnomocnencom pre prešetrenie pandémie covidu. Aj naďalej však spolu pôsobili na sociálnej sieti pod spoločným profilom, ktorý dostal jednoduchý názov – Martina a Peter. Prostredníctvom neho vysielali vzájomné debaty, komentovali politické, ale aj spoločenské dianie alebo informovali o svojich aktivitách. S tým je však teraz koniec.

Fanúšikov dnes zaskočil oznam Petra Kotlára. „Vážení diváci. Náš profil fungoval vďaka vzájomnej úcte a láske. Preto mi dovoľte Vás informovať, že k dnešnému dňu, mňa už nič nedrží v pozícii, pre ktorú som obetoval všetko. Ak som niekomu ublížil, odpustite mi. Moja cesta bola cestou oddanou pre ľudí. Od dnešného dňa, už pre Vás , ja Peter, nebudem vysielať. Kanál odteraz patrí Martinke, láskavej a silnej bytosti. Nech sa Vám všetkým dobre darí, budem sa za Vás modliť. Peter,“ napísal Kotlár. Bližšie vysvetlenie tohto kroku neposkytol, ani ho nijako nekomentoval.

Netrvalo dlho a pod príspevkom sa začali hromadiť rozhnevané reakcie ľudí, ktorý chceli vedieť, čo sa deje. „Modliť sa dokážeme aj sami,dostali ste od ľudí dôveru ,tak treba bojovať za ľudí ktorí vám verili?“ odkázala mu Mária. „Neviem...myslím že by sa patrilo vysvetliť takéto rozhodnutie, nech je dôvod akýkoľvek, lebo otvorenosť a pravdovravnosť bol vašim základným prejavom za tie roky. Zaváňa to mužskou ješitnosťou z čisto osobných dôvodov...“ napísal Igor. „Čo sa stalo Peter? Ľudí neprajníkov si netreba všímať. Treba bojovať. Modliť sa nestačí. Život je boj,“ pýta sa ďalšia žena. Podobných komentárov, ktoré Kotlára kritizujú za odchod bez vysvetlenia, sú pod príspevkom desiatky. Niektorí zasa, naopak, len poďakovali za doterajšiu prácu a zaželali mu všetko dobré.

Koniec známej dvojice: Kotlár
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook T.S.)

Kotlár napriek množiacim sa otázkam nič nevysvetlil. Neobjavila sa ani žiadna reakcia Martiny Šimkovičovej. Za to sa zmenila titulná fotka ich účtu ako aj tá profilová. Fotku, na ktorej boli Šimkovičová a Kotlár spoločne, vystriedala fotka krajiny.

TV Slovan pôsobila niekoľko rokov. Hosťami boli často aj kontroverzné osobnosti z verejného života. V poslednej dobe sa spomínala v súvislosti s dlhmi na daniach, ktoré sa pohybovali v tisíckach eur. Jediným majiteľom spoločnosti je Kotlár. Šimkovičová bola po nástupe na ministerskú stoličku za vystupovanie v televízii kritizovaná, opozičná strana PS dokonca podala podnet na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, Šimkovičová podľa nich porušovala zákon. Práve v tom čase došlo aj k premenovaniu z TV Slovan na názov Martina a Peter.

Viac o téme: Martina ŠimkovičováPeter KotlárTV SlovanMartina a Peter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu