Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Brutálny útok v reedukačnom centre: Skupina dievčat napadla vychovávateľku, chceli ju uškrtiť tričkom!

(Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj, Getty Images)

ZLATÉ MORAVCE - Štyri zverenkyne v reedukačnom centre v Zlatých Moravciach mali pred pár dňami v nočných hodinách fyzicky zaútočiť na vychovávateľku. Dievčatá vo veku od 14 do 17 rokov tam škrtili pracovníčku tričkom obmotaným okolo jej krku. Až v poslednej chvíli ju zachránila kolegyňa. Iniciátorka útoku, ktorá má len 17 rokov, po incidente nevyjadrila žiadnu ľútosť.

O incidente informovala Pluska. Po odchode denných vychovávateľov sa po desiatej večer dievčatá údajne dohodli a spoločne napadli nočnú vychovávateľku. Okolo krku jej mali obmotať tričko, ktorým ju škrtili. Zachránila ju až pracovníčka z iného poschodia, ktorá počula zvláštne zvuky a po jej príchode sa útočníčky rozpŕchli.

Na miesto okamžite zavolali políciu. Napadnutá žena mala na tvári podliatiny a modriny a záchranka ju musela odviesť na ošetrenie. Útok mala iniciovať najstaršia, len 17-ročná dievčina, ktorá skončila v rukách polície. Mladšie dievčatá si v centre stále plnia povinnú školskú dochádzku.

Dievča nevyjadrilo žiadnu ľútosť

V polepšovni v Zlatých Moravciach sú umiestnené problémové dievčatá. Majú tri oddelenia a počas noci je na každom iba jedna vychovávateľka. Po tomto prípade sa ale snažia urobiť viaceré opatrenia.

Podľa dostupných informácií mali organizátorku útoku zobrať na detskú psychiatriu. Po incidente vraj nevyjadrila žiadnu ľútosť. “Práve naopak, povedala, že ju mrzí len to, že sa jej to nepodarilo dokonať. Úmyslom dievčat bol pravdepodobne útek. Našťastie sa nič vážnejšie nestalo vďaka rýchlemu zásahu,” uviedol zdroj.

archívne video

V reedukačných centrách by mali začať fungovať SOS schránky, vyhlásil komisár pre deti Mikloško (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Na prípade už pracuje generálna prokuratúra. “V súčasnosti nie je možné poskytnúť bližšie informácie týkajúce sa priebehu odhaľovania a vyšetrovania trestnej činnosti v uvedenej veci, a to z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu prebiehajúcich vyšetrovacích úkonov,” informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Viac informácii neposkytlo ani ministerstvo školstva. „Rezort školstva má informácie o uvedenom prípade. Vzhľadom na to, že momentálne ide o otvorenú záležitosť, nie je možné sa k nej v tejto chvíli vyjadrovať," povedala hovorkyňa Dagmara Al-Khaldi Mičeková.  

Viac o téme: útok Zlaté MoravceReedukačné centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu