Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Z nemocnice ju krátko pred smrťou poslali domov: Veroniku (†38) mesiace trápili bolesti hlavy! Mrazivé slová manžela

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Veronika z obce Most pri Bratislave trpela niekoľko mesiacov obrovskými bolesťami hlavy, pričom viackrát bol jej stav tak vážny, že manžel jej musel zavolať záchranku. 38-ročná mamička malej dcérky napokon zomrela. Odborné vyšetrenie CT prístrojom odhalilo, že mala cystu na mozgu. Bolo už ale neskoro.

38-ročnej žene sa začali vážne zdravotné problémy ešte v decembri minulého roka. Odvtedy bol jej stav ako na hojdačke a dobré dni sa striedali s obrovskými bolesťami hlavy. Záchranári k nej v tejto súvislosti prišli celkovo trikrát. "Mala strašné bolesti hlavy. Neskutočné bolesti, tŕpnutie ruky a nevedela sa ani pohnúť z postele. Volali sme pohotovosť. Tu došli, povedali, máte panický atak, to je bežné, dýchajte do sáčku," povedal pre TV JOJ jej manžel Petar. 

Neskôr, keď sa stav Veroniky opäť zhoršil, zašla k svojej obvodnej lekárke. Tá jej údajne povedala to isté a tak silnú bolesť hlavy žena celé týždne tlmila liekmi. Až sa jej zdravotný stav koncom apríla zhoršil natoľko, že v noci opakovane zvracala. Manžel jej teda opäť zavolal sanitku, ktorá ju odviezla do nemocnice v Ružinove.

Z nemocnice ju krátko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Gettyimages.com)

Odtiaľ ju prepustili skoro ráno, pričom aj po ceste domov opäť zvracala. „Hovorila zomieram, zomieram. Hovorím - zlato, volám sanitku. Nie oni mi nič nepomôžu, ja zomieram," spomína manžel. Sanitka prišla po pár hodinách znova a Veroniku odviezli späť do nemocnice. To už ale bolo neskoro. Žena upadla do bezvedomia a nastala mozgová smrť.

Na mozgu mala cystu

Podľa univerzitnej nemocnice sa pacientka sťažovala na bolesti hlavy až pri druhom príjme. "Pacientka k nám bola privezená v ranných hodinách 30.4., kedy sa sťažovala na bolesti brucha, zvracanie po požití hríbovej polievky. Kedy jej boli na základe jej uvádzaných ťažkostí realizované všetky potrebné vyšetrenia a bola jej podaná infúzia. Po podaní infúzie uvádzala, že sa cíti lepšie a tak bola prepustená domov," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Keď ju ale do nemocnice priviezli druhýkrát, už ju museli resucitovať. Následne bola prevezená na ARO, kde jej urobili ďalšie vyšetrenia. „Tie preukázali obštrukčný hydrocefalus spôsobený malou cystou. Pacientka dostala komplexnú liečbu na opuch mozgu. Žiaľ jej prognóza bola nezlučiteľná zo životom. Pacientka nebola nikdy liečená na bolesti hlavy, napriek tomu, že sa opakovane sťažovala svojej obvodnej lekárke," povedala Kliská. 

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) v Ružinove
Zobraziť galériu (3)
Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) v Ružinove  (Zdroj: TASR - Štefan Puškáš)

Manžel zosnulej sa teraz môže obrátiť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. "Pokiaľ by sme sa od príbuzného dostali k informáciám, ktoré sú naozaj zreteľa hodné, tak môžeme urobiť kontrolu nielen u poskytovateľa ústavnej zdravotnej starostlivosti, ale aj ambulantnej zdravotnej starostlivosti," uviedol predseda úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Michal Palkovič.

Viac o téme: BratislavaCysta na mozgu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu