Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

 Anna Záborská
Anna Záborská (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie diskusiou k novele školského zákona, ktorou chcú poslanci Richard Vašečka a Anna Záborská (obaja Slovensko, Za ľudí, KÚ) podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov. Národná rada SR bude pokračovať v rokovaní na 12. schôdzi opäť od utorka (30. 4.).

Vašečka priblížil, že nechce, aby sa z diskusie stal kultúrny boj. Zdôraznil, že rodičia majú právo vopred vedieť, že sa ich dieťa bude učiť o sexuálnom správaní, taktiež majú dostať možnosť vidieť materiály, z ktorých sa bude učiť a poznať osoby, ktoré budú témy prednášať. Mali by mať tiež možnosť vyjadriť svoj súhlas či nesúhlas s takouto výchovou a vzdelávaním.

archívne video

Vláda schválila navýšenie počtu zamestnancov PPA o 70 ľudí (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Lucia Plaváková (PS) uviedla, že návrh je v príkrom rozpore s právami a najlepším záujmom detí. Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) označila návrh za ideológiu. Má obavu, že niektorí rodičia ohrozujú svoje deti. Vašečka reagoval, že absolútna väčšina rodičov chce najlepší záujem dieťaťa a s radosťou podpíše informovaný súhlas. Nechce stavať svoj návrh do negatívnej roviny.

Viac o téme: Sexuálna výchovaRokovanie PoslanciAnna Záborská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu