Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obrovská hanba v europarlamente: Poslanec Radačovský prepašoval do sály holubicu, vypustil ju počas príhovoru

Miroslav Radačovský počas svojho prejavu vypustil holubicu. Zobraziť galériu (2)
Miroslav Radačovský počas svojho prejavu vypustil holubicu. (Zdroj: X)

BRUSEL - Europoslanec Miroslav Radačovský spôsobil v Európskom parlamente škandál. Uprostred rokovania vypustil v sále bielu holubicu. Počas svojho päťročného pôsobenia v europarlamente podal len jeden pozmeňovací návrh.

Europoslanec za stranu Slovenský Patriot vypustil počas rokovania europarlamentu priamo v pléne bielu holubicu. Chcel tak zdôrazniť, že Európa potrebuje mier.

Radačovský mal holubicu ukrytú v ľadvinke pod sakom. Počas prejavu v Európskom parlamente chcel vyzvať na mier v Európe. 

Bolo to jeho posledné vystúpenie. Predtým, ako bielu holubicu vypustil povedal: “Želal by som celému parlamentu, celému svetu, celej Európe, na Ukrajine Rusom i Ukrajincom, mier. Z toho dôvodu, dovoľte mi, vypustiť holubicu mieru na znak toho, že Európa potrebuje mier. Nech táto holubica mieru lieta nad celou Európou. Nech nás všetkých spája.“ 

Obrovská hanba v europarlamente:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Europarlament)

Radačovský pre Startitup povedal, že mnohým kolegom sa jeho gesto páčilo. “Chodili mi blahoželať. Jeden kolega mi dokonca vyčítal, že som ich nezohnal viac, aby sme ich mohli v parlamente vypustiť viacerí spolu,“ prezradil europoslanec. Ako dodal, zviera sa im potom podarilo odchytiť.

Viac o téme: EuroparlamentMiroslav RadačovskýBiela holubica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu