Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krajniak pobúrený akciou Teplárne v kostole: Obrátil sa až na Valla! Organizátori mu poslali odkaz

Milan Krajniak Zobraziť galériu (4)
Milan Krajniak (Zdroj: Topky/Ramon Leško, archív, Facebook)

BRATISLAVA – Bratislavou otriasa ďalší „škandál.“ V priestoroch bývalého kostola sa totiž konala časť akcie s názvom Tepláreň Kiki Ball. To pobúrilo bývalého ministra a lídra kandidátky Kresťanskej únie do eurovolieb Milana Krajniaka. Akcia ako táto sa vraj mohla konať aj inde, nie v kostole. Na jeho slová reagoval za Tepláreň Roman Samotný, ktorý exministra schladil. Všetko bolo totiž podľa jeho slov úplne inak.

V sobotu sa konala akcia Tepláreň Kiki Ball. Ide o súťaž v tanečnom štýle vogue. Jej súčasťou bol aj workshop v Klariskách. To sa však nepozdávala bývalému Kollárovmu ministrovi práce Milanovi Krajniakovi. Ten sa obrátil na primátora hlavného mesta Matúša Valla s otázkou, či sa takáto akcia nemôže konať inde. "V Klariskách sa konajú aj podujatia, ako Srdcové záležitosti: Matky všemohúce, z ktorého môžete vidieť fotky. Každé miesto má nejakú dôstojnosť, ktorú by sme mali rešpektovať. V Slovenskej filharmónii asi nebudeme robiť techno párty. V Primaciálnom paláci nebudeme točiť porno. A v Klariskách by sme nemali robiť toto,“ uviedol. „Bratislava má predsa svoje divadlo, pri troche dobrej vôle sa dá nájsť na takéto podujatia iný priestor. Alebo ide práve o to, aby to bolo v kostole?,“ pýta sa.

Krajniak pobúrený akciou Teplárne
Zobraziť galériu (4)

K celej situácii sa vyjadril za Tepláreň Roman Samotný. Podľa neho sa workshop v Klariskách konal okolo obeda a nešlo o nič poburujúce, len o ľudí tancujúcich v pohodlnom oblečení. „Samotná súťaž/bál sa konala v Pálffyho paláci poobede a afterpárty v Manifeste. Lenže samozrejme je z toho škandál, keď pobúrený ´posledný križiak´ Milan Krajniak zverejnil status, kde tvrdí, že sa teplý bál koná v kostole. Nuž, nekonal sa tam,“ uviedol. Zároveň tiež pripomenul, že Klarisky nie sú kostolom od roku 1913. „Obesil sa tam totiž kňaz. Kostol klarisiek bol odsvätený. Z jeho oltárov boli odňaté relikvie. Priestor mal odvtedy rôzne účely, chvíľu bol aj nemocnicou, ostatné roky funguje ako koncertná sieň. Dejú sa tam rôzne kultúrne podujatia. Minulú sobotu aj náš workshop, kde sa napríklad trénovali ľudia v chôdzi modeliek. Pánovi Krajniakovi som hneď napísal, že má nepresné informácie, správu videl, ale nijako nereagoval a ani status nezmenil...,“ povedal.

„A inak, pokiaľ ide o samotný bál, ktorí niektorí ľudia interpretujú ako sodomu-gomoru, tak nepoznám veľa miest, kde by som cítil pokope toľko rešpektu a zároveň kreativity, vzájomnej ohľaduplnosti, zdravého vedomia vlastného tela a rovnako úcty k priestoru ostatných. Zo spätnej väzby ľudí, ktorí tam boli, vnímam predovšetkým radosť zo slobody a porozumenia. Pre mnohých je to často až transformatívny zážitok, keď si uvedomia, že ich jedinečnosť a telesnosť nie sú bremenom, ale požehnaním a božím darom,“ dodal Samotný.

Roman Samotný vysvetli, že v Klariskách mali workshop okolo obeda, tancujúci ľudia v pohodlnom oblečení, nič poburujúce.
Zobraziť galériu (4)
Roman Samotný vysvetli, že v Klariskách mali workshop okolo obeda, tancujúci ľudia v pohodlnom oblečení, nič poburujúce.  (Zdroj: Facebook/Roman Samotný)

Milan Krajniak kandiduje v blížiacich sa voľbách do Európskeho parlamentu za Kresťanskú úniu. Krajniak je jednotkou. 

Viac o téme: TepláreňMilan KrajniakRoman Samotný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu