Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovenky prepadli HOAXom: Z ich komunikácie sa zastavuje rozum! Lučenecká nemocnica reaguje

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, ŠÚKL)

BRATISLAVA – Pokiaľ ide o vakcináciu proti novému koronavírusu, konšpirátori majú fantázie až-až. Sociálnou sieťou sa aktuálne šíri hoax, že v lučeneckej nemocnici zomreli traja ľudia po tom, ako sa dali zaočkovať. Rovnako nie je pravda, že na Slovensku sa inštalujú kremačné pece kvôli očakávanému nárastu úmrtí zaočkovaných ľudí.

Na hoax súvisiaci s očkovaním proti covidu-19 upozornila facebooková stránka "Prečo ľuďom hrabe?" Istá osoba napísala druhej, že kolegyňa, ktorej dcéra pracuje na urgentnom príjme v lučeneckej nemocnici, ju informovala, že v priebehu jednej noci im zomreli traja pacienti vo veku 40, 41 a 47 rokov. Tvrdí, že skonali po očkovaní.

POZOR, lekár šíri HOAX o očkovaní proti covidu: Polícia si naňho poriadne posvietila!

Na dezinformáciu upozornila aj polícia. „Facebookom sa vo veľkom šíri komunikácia medzi dvoma neznámymi osobami, v ktorej jedna z nich tvrdí, že jej volala kolegyňa, ktorej dcéra robí na urgente v Lučenci, mala nočnú a bola hotová. Vraj traja mladí ľudia (40, 41 a 47 rokov) zomreli v noci po očkovaní. Aby správa dostala poriadny cveng, osoba tvrdí, že sa u nás stavajú spaľovne, lebo sa nebude stíhať pochovávať zaočkovaných ľudí,“ uviedla na sociálnej sieti polícia bojujúca proti hoaxom.

Slovenky prepadli HOAXom: Z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Nemocnica v Lučenci potvrdila, že ide o nezmysel

„Ide o hoax, ktorý sa nezakladá na pravde a od tvrdenia sa ako Všeobecná nemocnica Lučenec n.o. jednoznačne dištancujeme. Ku žiadnemu úmrtiu v súvislosti s očkovaním vo VšNsP Lučenec n.o. nedošlo,“ uviedla vo svojom stanovisku nemocnica, ktorú citovala polícia.

Viac o téme: OčkovanieHoaxKoronavírusCovid19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu