Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Obrovská tragédia! Elektrikára zabil elektrický prúd: Zostal visieť na stĺpe

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FB HaZZ)

RUDNO NAD HRONOM - V Rudne nad Hronom v okrese Žarnovica hasiči v sobotu predpoludním pomáhali pri záchrane elektrikára, ktorý zostal zasiahnutý elektrickým prúdom visieť na stĺpe. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici. Zásah prúdom neprežil.

Aktualizované 16:22 

Hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová potvrdila úmrtie 37-ročného muža, ktorého počas prác na elektrickom stĺpe vysokého napätia pri výmene elektrickej prípojky k rodinnému domu pravdepodobne zasiahol elektrický prúd. "Poverený príslušník z Novej Bane začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie a v prípade bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva," dodala Faltániová. 

archívne video

Hasiči cvičili likvidáciu požiaru na Trenčianskom hrade (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Ako uviedli hasiči, muža sa podarilo zložiť a odovzdali ho posádke záchrannej zdravotnej služby. Na mieste podľa informácií z HaZZ zasahovalo osem príslušníkov s jedným vozidlom. 38-ročného muža sa im už podľa portálu noviny.sk nepodarilo oživiť. Časť ulice je ohradená. Na mieste je aktuálne polícia, ktorá prípad vyšetruje. 

Viac o téme: HasičiElektrický prúdElektrikárRudno nad Hronom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu