Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Poslanci začali ďalší týždeň schôdze: Odhlasovať majú viacero návrhov

Na snímke rokovacia sála počas 60. schôdze Národnej rady SR.
Na snímke rokovacia sála počas 60. schôdze Národnej rady SR. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa po víkendovej prestávke vrátili v utorok ráno do lavíc. Rokovanie začali návrhom poslankyne Veroniky Remišovej (OĽANO, Za ľudí, KÚ), ktorá by chcela uznesením odsúdiť "škandalózne správanie predsedu vlády SR Roberta Fica, ktorý mimoriadne nevhodným a agresívnym spôsobom ponížil štátnych úradníkov a zdegradoval úroveň verejnej debaty".

Remišová podala návrh ešte v decembri 2023. Poslankyňa tvrdí, že Fico svojím výrokom na adresu predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví a jeho kolegov prekročil všetky červené čiary normálneho správania. Označením úradníkov za teroristov, ktorých by "uškrtil", Fico podľa nej "úplne dehonestoval funkciu predsedu vlády".

archívne video

NRSR Modelový parlament: Študenti sa pýtajú politikov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Parlament má v utorok v dopoludňajšom hlasovaní rozhodnúť o viacerých návrhoch zákonov. Popoludní majú poslanci na programe tri návrhy z dielne ministerstva zdravotníctva. Ide o novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a novelu zákona o posudzovaní a kontrole hluku vo vonkajšom prostredí.

Viac o téme: NávrhyPoslanciNR SR12. schôdza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu